Dag 3 | Paginateksten

Gisteren heb je van 3-5 pagina’s de achterkant geoptimaliseerd door de meta titels en teksten in te vullen en door ALT teksten aan je afbeeldingen toe te voegen. Vandaag ga je de voorkant optimaliseren door de teksten aan te passen. Maar eerst, hoe ziet een goed geoptimaliseerde tekst eruit.

Teksten schrijven voor je website

Allereerst een grondbeginsel: Teksten schrijf je niet voor Google maar voor je bezoekers. Houd dit altijd in je achterhoofd. Een tekst moet dus prettig te lezen zijn en niet volgestampt met losse zoektermen.

Hoe je een tekst dan wel kunt optimaliseren?

Daar zijn een aantal “trucjes” voor. Gisteren heb je al een start gemaakt door ALT teksten toe te voegen aan je afbeeldingen.

Voor de opbouw van je pagina gebruik je (H1,H2,H3) kopteksten met daaronder alinea’s. Leest wel zo prettig als er veel tekst staat.
Kopteksten zijn de titelteksten die je boven een alinea plaatst. H1, H2, H3 geven de grote van de titels of eigenlijk beter gezegd de belangrijkheid van de titels weer. H1 wordt meestal automatisch al toegekend aan de titel van je pagina of de naam van je product. Zelf gebruik ik H1 maar 1 keer omdat ik het anders schreeuwend vind overkomen. H2 gebruik je vervolgens in je omschrijving. Heb je nog tussenkopjes die minder belangrijk zijn dan gebruik je H3 kopteksten. Zo kun je zelfs tot H6 gaan.

In de kopteksten verwerk je jouw hoofd zoekterm en eventueel tot 2 aanvullende zoektermen. De SEO goeroes zijn het hier niet helemaal met elkaar eens, of zoektermen in kopteksten nou echt het verschil maken, maar zelf merk ik hier nog steeds wel resultaat van en bovendien helpt het met het schrijven van de tekst die eronder moet komen die in ieder geval wel de zoektermen moet bevatten (mijn persoonlijke mening).

Onder de kopteksten komen alinea’s. Een ideale pagina is opgebouwd uit 1000 woorden. Ja, dat is best veel en voor een homepage vaak al niet eens haalbaar. Eén van de redenen om te gaan bloggen.
Voor een homepage (en elke andere pagina die je door Google wilt laten vinden) is echter 300 woorden wel een minimum. Ook in de alinea’s laat je de zoektermen terug komen. Nogmaals je kiest voor een pagina 1 hoofd zoekterm en daarbij tot maximaal 2 andere zoektermen. De reden hiervoor is dat de tekst wel logisch moet blijven om te lezen. Gebruik je teveel zoektermen op een pagina dan is het vaak niet leesbaar meer.

Het is nu tijd voor de opdracht van vandaag.

Heel veel succes!

OPDRACHT: PAGINATEKSTEN

Lees voor je begint eerst de uitleg op.

De opdracht voor vandaag is de teksten te schrijven bij de 3-5 pagina’s waar je gisteren ook mee bezig bent geweest. Gebruik dezelfde zoekterm(en) als je al gebruikt hebt in je metatitel en tekst en als in de ALT teksten van je afbeeldingen.

Zoals ik in de uitleg al vertelde geldt er een minimum van 300 woorden voor de pagina en bestaat een pagina uit kopteksten en alinea’s.

Ik ben benieuwd naar jullie teksten. Deel in de Facebook groep één van de pagina’s die je hebt aangepast?

Tip 3:

Maak een Google bedrijf pagina aan via Google Mijn Bedrijf .

Waarom?
> Je helpt de zoekmachine jouw bedrijf te begrijpen
> Als op je bedrijfsnaam wordt gezocht kom je altijd rechts bovenaan (ook als je in de zoekresultaten niet goed vindbaar bent)
> Je wordt weergegeven bij lokale bedrijven
> Je kunt reviews in Google ontvangen

Heb je vragen?

Je vragen kun je stellen via de Facebook groep.

Succes!